• Deň narcisov

          • V tomto roku sa v Malých Levároch podarilo vybrať a zaslať nadácii Liga proti rakovine úctyhodných 

                                                                520€.


          • Výlet na Katarínku.

          • V sobotu 20.4.2024 sa deti z turistického krúžku vybrali na turistiku do Dechtíc, kde je blízko tejto dediny zrúcanina kostola a kláštora. V pláne mali aj jazdu železnicou, no počasie im tentokrát veľmi neprialo. O dôvod sa na toto čarovné miesto vrátiť.

          • Vesmír očami detí - ďalšie milé prekvapenie

          • Každoročne sa naša školy zapája do výtvarnej súťaže Vesmír očami detí, ktorá je na Slovensku veľmi obľúbená. Aké bolo prekvapenie, keď sme sa našli medzi ocenenými a získali sme postup do celoslovenského kola.Sofinke Šišulákovej, , Andreasovi Diviakovi a Sofinke Bohovicovej GRATULUJEME!

          • Deň narcisov 2024

          • Dňa 18.4.2024 v doobedňajších hodinách po našej dedine budú chodiť dobrovoľníci k zbierke Deň narcisov. Ako každoročne túto zbierku zastrešuje naša základná škola. Dovoľte nám osloviť vás aj tento rok s prosbou a zároveň pozvaním k zapojeniu sa do nenahraditeľnej dobročinnej udalosti, ktorá prináša každoročne pomoc a podporu tisíckam ľudí na Slovensku.

            Deň narcisov - jedinečná verejná finančná zbierka na pomoc onkologickým pacientom a ich rodinám
            - sa v tomto roku uskutoční 18. apríla 2024 (štvrtok) naprieč Slovenskom.


            Ide už o 28. ročník zbierky a my sa nesmierne tešíme, že jej dôležitosť a prínos ľudia rok čo rok veľmi
            citlivo vnímajú. Z výnosu zbierky sa poskytuje  pacientom a ich blízkym počas celého roka množstvo
            služieb a foriem podpory: psychosociálnu pomoc, rozsiahle poradenstvo, finančnú podporu, rehabilitáciu,
            advokáciu pacientov a iné. Umožňuje tiež vzdelávanie v oblasti starostlivosti o zdravie a prevencie. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na život z inej strany dokážu pozrieť a 
            byť solidárni v podobe pripnutia narcisu a prispenia do zbierky Deň narcisov. Ďakujeme.

          • Návšteva exotického vtáctva

          • Dňa 9. apríla k nám až z ďalekej exotiky prileteli vtáci. Vyskúšali sme si svoju odvahu a nechali sme si ich sadnúť na naše ramená. Pre mnohých to bol veru neskutočný zážitok.

          • Škôlkári u nás

          • Opäť je tu apríl a s ním aj tradičný zápis detí do prvého ročníka ZŠ. 10.apríla sme mali v našej škole Deň otvorených dverí s pripraveným programom pre predškolákov z MŠ. Naši malí prváci sa už nevedeli dočkať návštevy škôlkarov,aby im predviedli,čo všetko sa už v prvom ročníku naučili. Prečítali zo šlabikára hádanky,ktoré predškoláci hravo uhádli,spoločne sme napočítali do 20, precvičili ručičky pred písaním, spolu si zaspievali a zacvičili. Predškoláci sa tiež predviedli.Pekne sa nám predstavili, podpísali sa nám na tabuľu,vyskúšali si sadnúť  do lavice a samozrejme zapojili sa do našich pripravených aktivít. Nakoniec boli obdarení malým darčekom. Pevne veríme,že sa deťom v našej škole veľmi páčilo a tešíme sa na ich ďalšie stretnutie na zápise a v septembri pri nástupe do školy.

          • 2% z daní

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            poprosíme Vás aj tento rok prispieť 2% z vašich daní na zrealizovanie zážitkového domčeka pre deti. Priložíme k odloženým peniazom z minulého roka a domček sa nám podarí postaviť. Našou snahou bude, aby sme mali na školskom dvore prístrešok, ktorý budú môcť deti využiť aj v nepriaznivom počasí a pritom budeme stále s deťmi v prírode a vonku. Môžeme ho využiť aj na vyučovanie, cvičenie, aj na pobyt v ŠKD.

            Nezabudnite si ešte teraz požiadať u svojho zamestnávateľa o vystavenie potvrdenia o zaplatení dane, aby ste mohli darovať 2% našej škole. 

             

          • Zápis detí do 1. ročníka

          • Informácie k zápisu ZŠ Malé Leváre

             

                               Milí rodičia!

             

             Prihlasovacia povinnosť a starostlivosť o školskú dochádzku

             

            Povinnosťou rodičov je prihlásiť školopovinné dieťa po dovŕšení šiestich rokov na zápis do školy a dbať o to, aby dochádzalo do školy pravidelne a včas. Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť             k zápisu aj deti, ktorým bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky o jeden rok. Na zápis treba prihlásiť aj deti so zdravotným znevýhodnením a zároveň priniesť aj úradný doklad o druhu  postihnutia. Nikoho nemožno oslobodiť od plnenia povinnej školskej dochádzky. Neprihlásenie dieťaťa sa považuje za priestupok, za ktorý možno uložiť pokutu do výšky 331,50 €.

             

             

             Dôvody na pokračovanie v plnení povinného predprimárneho vzdelávania /odklad/:

             

            • dieťa sa narodilo medzi májom a augustom pred šiestimi rokmi,
            • nemá záujem o učenie, nie je prirodzene zvedavé na nové veci, nekladie otázky,
            • má problémy s výslovnosťou alebo nevie formulovať vety,
            • dieťa je príliš malé na to, aby mohlo sedieť v školskej lavici,
            • nevydrží sa sústrediť a nezapamätá si vetu,
            • nedokáže sa orientovať v čase, neovláda priestorovú orientáciu,
            • nevie dodržiavať základnú hygienu, samostatne sa obliekať, obúvať, vyzliekať, nevie jesť príborom,
            • nepozná údaje o sebe(rodine, adresu, svoj vek),
            • dieťa je nezrelé, neposedné, netrpezlivé

             

             

             

             

            Ak máte záujem požiadať o pokračovanie plnenia  povinného predprimárneho vzdelávania v MŠ:

             

             

            • v elektronickej prihláške uviesť, že dieťa bude pokračovať v plnení povinného predprimárneho vzdelávania
            • fotokópia rozhodnutia riaditeľa MŠ o pokračovaní plnenia povinného predprimárneho vzdelávania, poprípade doručiť toto rozhodnutie do 31.5.2024

             

             

            Postup pri zápise žiaka do školy

             

             

             

             Zápis do 1. ročníka Základnej školy Malé Leváre  pre školský rok 2024/2025 bude 16.apríla 2024 (utorok) a 17.apríla 2024 (streda) od 13:30 hod do 16:00 hod. v priestoroch základnej školy.

            Zápisu sa zúčastnia s dieťaťom obaja zákonní zástupcovia. V prípade, neúčasti jedného zo zákonných zástupcov, je potrebné priniesť splnomocnenie neprítomného zákonného zástupcu.

             Je potrebné priniesť si so sebou:

            • rodný list dieťaťa
            •  občiansky preukaz zákonných zástupcov
            •  splnomocnenie v prípade neúčasti jedného zákonného zástupcu dieťaťa
            •  doklady o prípadnom pokračovaní v plnení povinného predprimárneho vzdelávania, môžu byť aj dodatočne priložené k spisu dieťaťa.
            •  na zápise sa vyberá  30€ na pracovné zošity a pomôcky pre žiaka do 1. ročníka.

             

            V prípade, že sa nemôžete  zúčastniť zápisu v stanovenom čase, môžete dieťa zapísať aj v inom termíne, treba si ho dohodnúť  mailom zs.male.levare@gmail.com, alebo na tel. č.: 034/7795130,  0903856122.

            Zákonný zástupca v súlade so školským zákonom je povinný pri zápise uviesť tieto osobné údaje:

             

            -meno a priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo, trvalé bydlisko dieťaťa,

            -meno a priezvisko, adresu zamestnávateľa, trvalé bydlisko zákonných zástupcov,

            -podľa potreby preukázateľný doklad o zdravotnom stave dieťaťa.

            Zákonní zástupcovia môžu dieťa zapísať aj na viac ako jednu základnú školu.  Povinnú školskú dochádzku robí iba na jednej základnej škole. V prípade striedavej starostlivosti je možnosť požiadať o výnimku.

            Pred zápisom je treba vyplniť elektronickú prihlášku, ktorá je na stránke školy Základná škola č.10, 908 74 Malé Leváre (edupage.org).

            Údaje vypíšte  aj s diakritikou (mäkčene, dĺžne). Do prihlášky napíšte vyhovujúci deň a čas zápisu. Budeme sa snažiť vám vyhovieť. Prihlášku netreba vytlačiť. Po kontrole bude vytlačená v škole pri zápise, kde ju podpíšete. V prípade, že máte problém s vyplnením elektronickej prihlášky, prihlášku si môžete vyzdvihnúť v škole, príp. ju vyplniť priamo pri zápise.

             

             

             

             

            Dieťa je oficiálne zapísané až po vydaní rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, ktoré Vám bude doručené najneskôr do 15.06.2024. Na toto rozhodnutie sa máte právo odvolať – aj v prípade prijatia dieťaťa a rozhodnutia dať dieťa na inú školu - do 25.06.2024.

             

          • Deň vody

          • V piatok 22.3. sme si spolu s prvákmi pripomenuli Svetový deň vody, čím sme nadviazali na stretnutie ochranárov prírody - Mokrade. Najskôr sme si pripomenuli, že voda je neoddeliteľnou súčasťou nášho života, je domovom mnohých živočíchov a vďaka cyklom vyparovania a zrážok sa neustále točí,čistí a regeneruje. Potom sme si pustili príbeh O kvapke,vyrobili pekné obrázky a vybrali sa do prírody.

          • Postup do CELOSLOVENSKÉHO KOLA!

          • V pondelok 25.marca sa naši žiaci zúčastnili literárnej súťaže Návraty poézie o cenu A. Sládkoviča, kde zahviezdila naša Hanka Hollá a priniesla 2.miesto a postup do CELOSLOVENSKÉHO kola!!!! V neskutočne tvrdej konkurencii pod drobnohľadom významných osobností máme neskutočné 2.miesto!

            Veľká GRATULÁCIA!!!

          • Noc s Andersenom

          • Ako by to bolo, keby sme si Marec nepripomenuli ako Mesiac knihy. Aj tento rok sme sa stretli v podvečerných hodinách v škole a nezvyčajným spôsobom sme si pripomenuli, čo pre nás kniha znamená. Je to nielen múdrosť a poznatky čo v knihách nájdeme, ale aj inšpiráciu, fantáziu a únik z reálneho života. Únik do prostredia rozprávok či príbehov. Ďakujeme za sprístupnenie knižnice a pekné rozprávanie pani Mrázovej.

          • Okresné kolo Zúbkove pramene - GRATULUJEME!

          • Čo súťažiaci, to umiestnenie. V piatok 22.3. sa naše deti zúčastnili okresného kola súťaže Zúbkove pramene a priniesli si z nej cenné trofeje. Hanka Hollá v poézii získala 2.miesto, Matias Kobelár v próze 2.miesto a Adrian Pernecký v poézii priniesol čestné uznanie. Gratulujeme!!!

          • Prečo každá ponožka je iná???

          • Dňa 22.3. sme si pripomenuli Svetový deň Downovho syndrómu a tak to bola aj téma pre štvrtákov, ktorí si porozprávali o tom, že deti postihnuté s týmto syndrómom majú tiež právo na slušný život. Pomôžme im pri tom.

          • 200 ton z lesa von

          • Ako ľahko je zahodiť niečo v prírode, ale skúsili sme sa pozrieť na to, aké je ťažké všetky odpadky vyniesť z prírody preč. Po takýchto skúsenostiach si to určite rozmyslíme. Nazbierali sme spolu 38 kíl, ale určite nezostaneme len pri tejto aktivite. Aj takto sme si pripomenuli Deň vody.